HBK forum
Pravilnik FAQ FAQ Pretražnik Pretražnik Članstvo Članstvo Profil Profil Privatne poruke Privatne poruke Registracija Registracija Login Login
Sada je: pet 13 pro 2019, 3:42. Pogledaj neodgovorene postove
Sai Baba
Započni novu temuOdgovori na temu
Prethodna tema Sljedeęa tema
Pitanje : sai baba je...

ĆØudotvorac 
2%
 2%  [ 1 ]
luưak 
42%
 42%  [ 21 ]
"utjelovljeni" sotona 
30%
 30%  [ 15 ]
lažni prorok 
26%
 26%  [ 13 ]

Ukupno glasova : 50

Autor Poruka
elninjo7

Spol: muško
PostanoPostano: uto 17 srp 2007, 20:33
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

Citat:
Dakle, japanci koji vjeruju u Buddhu i Hindusi koji vjeruju u KriŔnu/Šivu su naivci na krivom putu... jako sretan i gotovo budale. jako sretan Isus je tu a oni slijede tamo neke druge. NeŔ ti ega...

Ne kužiŔ.nije stvar da se oni ne mogu spasiti odnosno biti sretni nego je ono u Ŕto oni vjeruju nije istinito.zar je egoizam tvrditi da je katolièka vjera jedino istinita i objavljena od samoga Boga.I ti onda egosit koji tvrdiŔ da su sve religije od Boga i da je istinito panteistièko shvaæanje Boga jer tvrdiŔ da je tvoja vjera ispravna.

Citat:
Mi smo valovi, Bog je ocean. Mi jesmo dio Boga, u Bogu smo. A mislimo da smo izdvojeni.
Kakva je samo sreƦa vratiti se u ocean i spoznati da jesi taj ocean.

Postoji li slobodna volja?
Btw.je si li posjetio ovu stranicu http://www.exbaba.com/ i koja je tvoja vjera ako smijemo znati?

"Ne boj se, Jakove, crviæu, Izraele, lièinko ja sam pomoæ tvoja-rijeè je Jahvina-
Svetac Izraelov tvoj je otkupitelj"
Iz 41,14
Korisnički profilPošalji privatnu porukuPošalji e-mailMSNM [Vrh]
5rich
mod team

Spol: žensko
PostanoPostano: uto 17 srp 2007, 20:47
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

nisam struènjak, ali dok sam prouèila ove postove...i malo pregledala linkiæe stranica s ovih postova imam par stvari za prokomentirati...

Citat:

Budalo, kad ti se približi smrtni èas,

ajd mi reci jedno mjesto u sv.pismu di je se Bog ili Isus obratil ljudima s budalo...

Citat:

Suvremeno obrazovanje vodi samo raspravama
a ne i sveukupnoj mudrosti.

mislim da ovo govori dovoljno o njemu...Ŕto su ljudi upuæniji i obrazovaniji to viŔe vide da mlatari praznu slamu...

sapienti sat

K suncu prosi vsaka roža, k suncu trava vsaka,
tak i k tebi, Majka Božja, srce siromaha.
Milostiva vsakom ti si, vse ti vraĆØiÅ” boli,
odbila joŔ nikog nisi, koji za pomoæ moli.
Korisnički profilPošalji privatnu poruku [Vrh]
Žan
mod team leader

PostanoPostano: uto 17 srp 2007, 21:37
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

Haidakhan napisa:
imaÅ” milione ljudi koji slijede Sai Babu. i vele da ih je promjenio. ti ljudi jesu danas bolji nego prije. Baba je puno ljudi promjenio na bolje.
(...)
..Ne tražiti ovoga ili onoga Boga veæ SEBE mjenjati i spoznati da je taj jedan isti Bog u tebi i u svima nama.

Pa naravno da ih je promjenio, sipajuæi pred njih "zlato" da su oni bogovi - prva stepenica na kojoj èovjek pada Confused Ok, ako nije psihièki bolesnik, vjerojatno je lukavi zavodnik koji nastupa s logièkim smicalicama i finim kolaèima... Rolling Eyes

Haidakhan napisa:
Da bi prosjeèan èovjek shvatio rijeèi jednog Avatara treba mu dosta vremena tj razvoja svijesti. Ne toliko razmiŔljati Ŕta govori i piŔe taj mistik nego sam meditirati i raditi na sebi.

Ako æemo se malo igrat filozofa, ajmo povuæ paralelu s Descartesom koji je rekao "Cogito ergo sum" - svoje postojanje svodi na misao. Dakle, ako ja pretpostavim da moje postojanje dokazuje moja misao, onda sam ja zapravo misao Wink Pa onda ni ja nisam muŔkarac niti žena, ni star ni mlad, ja sam sve to - misao nema spola ni godina; ja sam svugdje, u svakom trenutku - u svojim mislima mogu biti gdje god poželim i bilo kad; ja ne moram iæi niti dolaziti - sve mogu iz fotelje u dnevnom boravku Laughing ja se mogu kretati natrag ili naprijed u vremenu i znati sve Ŕto želim - joŔ jedna lijepa osobina mojih misli; vrijeme i prostor ne nameæu mi nikakva ogranièenja - mogu mislima otiæ gledat Nou kak gradi korablju ili 80 tisuæa godina u buduænost u posjet svojim roðacima; zakoni vaŔe fizike ne dopuŔtaju da se neŔto stvori ni iz èega, no ovaj zakon ne vrijedi za mene - kako je misao èudesna, evo mislim na prazan prostor i - puff - stvorio sam slona iz nièega Wink Eto, sad sam i ja kul Cool Jedino nemam tak dobru frizuru ko on Laughing Wink No dobro, Ŕalu na stranu, Sai Baba se zbilja služi smicalicama da bi pridobio zbunjene... Confused

Haidakhan napisa:
to ti tako vidiÅ” i to je ok za tebe. ali ne misle svi tako i oni imaju neke druge puteve. Ne vjeruju u sotonu.

To ne znaĆØi da sotona ne postoji.

Haidakhan napisa:
btw - Sam Sai Baba vrlo pohvalno priĆØa o Isusu.

Veæ sam se osvrnuo na to - pa naravno da æe prièat pohvalno o Isusu kad u svojim pothvatima cilja i na krŔæane pokuŔavajuæi im to ukrasiti Ŕto je ljepŔe moguæe da ih pridobije, a zatim da ih udalji od Crkve Rolling Eyes

Haidakhan napisa:
Fakat,povremeno ovo proĆØitam i svaki puta se valjam od smijeha.

Ako se svaki put valjaŔ od smijeha kad proèitaŔ da postoji samo jedan Bog, onda si bome i ti smijeŔan jer si i sam prije rekao da je jedan Bog Laughing Malo smo zbunjeni ili? Wink Rolling Eyes
Postoji jedan jedini Bog, a svi ostali "bogovi" su lažni, izmiŔljeni, nametnuti. Jedan jedini Bog koji je sve stvorio i koji sve ravna i upravlja, koji je poslao svoga Sina na zemlju da otkupi svijet, jedan jedini koji je poslao svoga Duha da vodi i usmjerava jednu jedinu (katolièku) Crkvu. Mnogi nisu upoznali pravoga Boga veæ nekog od "bogova" i upravo je zadaæa Crkve da donosi Evanðelje svakome stvorenju, da Ga svi upoznaju, ma gdje god oni bili, u Africi, Aziji, na Antarktici... jako sretan

Po ovom æe svi znati da ste moji uèenici:
ako budete imali ljubavi jedni za druge!
(Iv 13, 35)
Korisnički profilPošalji privatnu porukuPosjeti Web straniceICQ [Vrh]
sv.Franjo legenda

PostanoPostano: uto 17 srp 2007, 22:01
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

Citat:

btw - Mnoge Isusove rijeèi su tumaèili potpuni duhovni Ŕarlatani.
Jedino razumijevanje njegovih rijeèi se doživi kroz srce,kroz život, ne kroz èitanje biblije jer svatko od nas ima drugaèiju razinu svijesti.Osobno mislim da u bibliji ima 20 do 30 % istine. Sveæenici su mnoge zapisane stvari izokrenuli i promjenili da im se bolje uklopi.

teŔko mi èitat ove izjave stoljeæa, koje s tolikom lakoæom piŔeŔ, kao da posjedujeŔ svu pamet svijeta... (pretopostavljam da nisi prioèitao nijednu knjigu katolièke nauke, veæ 2-3 knjiga od tih tvojih baba pa s takvom lakoæom dajeŔ ovakve izjave...
legendo, jasno mi je di se navukao na to, i doista i mi je žao jer pretpostavljam da si odrastao kao katolik, i da roditelji nisu na tebe prenijeli ono Ŕto su obeæali na tvom krŔtenju....
Ako kažeŔ da si otvoren ajd, sad ti malo promisli , jel si ti možda u krivu, jer kao Ŕto vidiŔ forumaŔi naðu odgovor na sve Ŕto kažeŔ.
DopuŔtaŔ li moguænost da si možda u krivu????
ajd reci. (nemoj mi citirat dijelove poruke, veƦ mi samo odgovori na ovo pitanje)
klara

PostanoPostano: uto 17 srp 2007, 23:07
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

ja Ʀe te zamolit kao i sv. franjo legenda:
odgovori na jedno jednostavno pitanje (ili dva-tri):

roưen si u Indiji?
ako nisi - onda ti ona teza o Iranu i Muhamedu pada u vodu ... Laughing Laughing Laughing
neovisno o "psiholoŔkom proifilu" i razini svijesti ... Cool

Ŕto pronalaziŔ u Sai Babi èega nema u Isusu Kristu,
Ŕto pronalaziŔ u njegovim rijeèima èega nema u krŔæanstvu?
Ŕto te odvelo tom uèenju i vjerovanju?

uèiniti dobro, a zatim otiæi bez buke ...
Korisnički profilPošalji privatnu porukuPošalji e-mail [Vrh]
klara

PostanoPostano: sri 18 srp 2007, 9:55
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

i joŔ neŔto:
kažeŔ kako je Sai Baba milione ljudi promijenio na bolje ...
a u ĆØemu se oĆØituje ta njihova promjena?

dok raznorazni Babe i Babaiji zgrƦu lovu na prosvjetljenjima i inicijacijama,
zabavljaju se pisanjem knjižica o postizanju razina svijesti i utapanju o ocean ljubavi,
a ostatak "sljedbenika" trenira postizanje nirvane
- za to vrijeme diljem Indije Misionarke ljubavi (red kojeg je osnovala bl. Majka Tereza)
brinu o potrebitima, "gubavcima" naŔih dana: bolesnima, sirotinji, gladnima, siroèadi ...

toliko o promjenama na bolje i ljubavi ...

Kristijan

PostanoPostano: sri 18 srp 2007, 10:58
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

Haidakhan napisa:
elninjo7 napisa:
ZnaĆØi sve su religije istinite.ali su one protrjeĆØne po toj logici nema Boga.
Ti tvrdiŔ da je glupo tvrditi da je krŔæanstvo jedina prava religija(mislim istinita).Ti meni upravo tvrdiŔ da je jedino tvoja religija istina odnosno da su sve religije(ako to tvrdiŔ) od Boga i sve Ŕta nauèava tvoj sai baba.
ProturijeĆØan si samome sebi..

imaŔ ljude kojima Buddha ili Krist NIŠTA ne znaèe, niti su èitali o njima. Pojma nemaju èovjeèe. ti ljudi su danas prosvjetljeni,stopili su se sa beskrajnim Bogom. Imaju znanje/spoznaje/uvide o kojima ja i ti možemo samo sanjati.
ili se u napadu ega i neznanja sprdat i reƦi da su ti ljudi u zabludi jer nisu slijedili Buddhu ili Krista itd.

Ne kužim... Nisu slijedili Boga ili boga ili neŔto deseto a stopili su se s beskrajnim B(!)ogom?? I Ŕto su uspjeli spoznati sami samcati? Zar možemo neŔto sami Spoznati bez Boga? I kako su se, molim te, stopili s nekim tko im niŔta ne znaèi? PiŔeŔ da im npr. Krist niŔta ne znaèi ali stope se s Bogom? Khm... Pa kad su se veæ stopili s Njim, onda im valjda i neŔto znaèi, wouldn`t you say?

"Pulsate et aperietur vobis!" (Mt 7,7)
Korisnički profilPošalji privatnu porukuPošalji e-mailPosjeti Web straniceMSNM [Vrh]
sv.Franjo legenda

PostanoPostano: sri 18 srp 2007, 11:31
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

klara napisa:
i joŔ neŔto:
kažeŔ kako je Sai Baba milione ljudi promijenio na bolje ...
a u ĆØemu se oĆØituje ta njihova promjena?

zabavljaju se pisanjem knjižica o postizanju razina svijesti i utapanju o ocean ljubavi,
- za to vrijeme diljem Indije Misionarke ljubavi (red kojeg je osnovala bl. Majka Tereza)
brinu o potrebitima, "gubavcima" naŔih dana: bolesnima, sirotinji, gladnima, siroèadi ...
toliko o promjenama na bolje i ljubavi ...

klara mislim da si pogodila u srž. To je ona bitna razlika. Mi prihvaæamo svoj križ i nosimo ga, dok drugi obeæavaju lagodnost. pljesak pljesak pljesak
Haidakhan
iskljuĆØen

Spol: neodrešen
PostanoPostano: sri 18 srp 2007, 12:01
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

Citat:
E, moj sinko, upao si ti u neke istoènjaèke maglice pa se umotao kao pile u kuèine. Žao mi je, ali sve to su notorne bedastoæe. Kakvo utapanje u nekog boga. Nego, spusti se na zemlju, ne sanjaj o nekakvim spoznajama i ne znam èemu joŔ, nego se primi posla i pokuŔaj odgovoriti - sam sebi

ccc mara, opet piŔeŔ stvari gledajuæi sebe u ogledalo i zamiŔljajuæi
druge.

Citat:
A taj tvoj Sai Baba sjajno zna neŔto drugo - obrtat lovu i priznajem majstor je u tome.

TjeŔi se. A btw, oko tebe se ni ne trudim. Ovdje èak nalazim prilièno degutantnim i samo spominjanje jednog od Avatara kao Ŕto je Sai Baba u kontekstu s sitnom varalicom koja laže o Sai Babi i novcu. Bez uvrede.

Citat:
je li ovaj materijalni svijet utvara i nevrijedan ili je on djelo ljubavi. Ako je djelo ljubavi, onda mora postojati izvor ljubavi, a to može biti samo osoba, a neke niŔta i sve. Pa kreni dalje tražit - ako želiŔ, naravno. Ovako ove æe te tvoje utvare stvarno odvuæ u niŔta.

Èitam i ne mogu vjerovati da netko može neŔto ovako napisati.
Tebi ni osnove miŔljenja nisu sasvim bistre, a iŔla bi se baviti neèim Ŕto ga sasvim nadilazi. NeŔ ti ega...
klara

PostanoPostano: sri 18 srp 2007, 12:08
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

Haidakhan napisa:

ccc mara, opet piŔeŔ stvari gledajuæi sebe u ogledalo i zamiŔljajuæi
druge.

TjeŔi se. A btw, oko tebe se ni ne trudim. Ovdje èak nalazim prilièno degutantnim i samo spominjanje jednog od Avatara kao Ŕto je Sai Baba u kontekstu s sitnom varalicom koja laže o Sai Babi i novcu. Bez uvrede.

Èitam i ne mogu vjerovati da netko može neŔto ovako napisati.
Tebi ni osnove miŔljenja nisu sasvim bistre, a iŔla bi se baviti neèim Ŕto ga sasvim nadilazi. NeŔ ti ega...

a da ponudiÅ” nekakve dostojne protuargumente
umjesto spuŔtanja stvari na osobnu razinu i "pljuvanja" po ljudima? Cool

Haidakhan
iskljuĆØen

PostanoPostano: sri 18 srp 2007, 12:10
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

Citat:
Ako se svaki put valjaŔ od smijeha kad proèitaŔ da postoji samo jedan Bog, onda si bome i ti smijeŔan jer si i sam prije rekao da je jedan Bog Laughing Malo smo zbunjeni ili? Wink Rolling Eyes

Zbilja si zabrijao.

klara veli :

"u prvoj Božjoj zapovijedi Bog nam je jasno dao na znanje da je On jedini Bog
(Otac, Sin i Duh Sveti)
i da uz njega svemoguƦeg Stvoritelja svega,
nema i ne može biti nikakvog drugog boga...
nema Brahme, Bude, Shive, Vishne"

jesi svjestan koliko je to pogreŔno i smijeŔno tumaèenje...
Veli nema Buddhe ni Shive...a tako hindusi nazivaju svoje Bogoljude.
BaŔ kao Ŕto krŔèani Isusa nazivaju Bogoèovjekom.

Zadnja promjena: Haidakhan; sri 18 srp 2007, 12:21; ukupno mijenjano 1 put.
Haidakhan
iskljuĆØen

PostanoPostano: sri 18 srp 2007, 12:20
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

Citat:
a da ponudiÅ” nekakve dostojne protuargumente
umjesto spuŔtanja stvari na osobnu razinu i "pljuvanja" po ljudima?

Ovdje se Sai Babu (NIJE važno Ŕto je on u pitanju,može i netko drugi) naziva psihièkim bolesnikom, opsjednutim èovjekom i Ŕizofrenièarem. To su direktna vrijeðanja. Tebe nije bilo nigdje ali si se sada pojavila i trkeljaŔ o nekakvom vrijeðanju. Èinjenica je da ja maru nisam direktno vrijeðao. A kamoli da bi bilo koga nazivao Ŕizofrenièarem itd.
Haidakhan
iskljuĆØen

PostanoPostano: sri 18 srp 2007, 12:26
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

Citat:
zar je egoizam tvrditi da je katoliĆØka vjera jedino istinita i objavljena od samoga Boga.

egoizam ? egoizam je za to preslaba rijeĆØ majstore.

Zar misliŔ da je Bog toliko glup pa da je samo krŔèanima dao jedini pravi put i upute itd.
klara

PostanoPostano: sri 18 srp 2007, 12:26
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

kad me veæ citiraŔ, onda to uèini kako spada ...
a ne poloviĆØno ...

Haidakhan napisa:
Ovdje èak nalazim prilièno degutantnim i samo spominjanje jednog od Avatara kao Ŕto je Sai Baba u kontekstu s sitnom varalicom koja laže o Sai Babi i novcu. Bez uvrede.

ako to nije tako,
zaŔto je onda Sai Baba svim silama nastojao uniŔtiti knjigu Lord of Air
koju je napisao jedan od njegovih uĆØenika?

bivŔi guru Rabindranath Maharaj, pripadnik najviŔe brahmanske kaste u Indiji,
navodi podatak prema kojemu Sai Baba ima milijune i milijune dolara na bankovnim raĆØunima
a ni desetinu istih ne troŔi na socijalni rad...
sliĆØna situacija je i na bankovnim raĆØunima Maharishi Mahesh Yogija
kao i Bhagawana Rajneesha koji je sebe proglasio božanskom inkarnacijom ...

hoæeŔ li i njih nazvati sitnim varalicama?

u svakom sluĆØaju, za tone pepela koje Sai Baba "materijalizira"
nitko me ne može uvjeriti da potjeèu iz Neba...
u Nebu nema pepela... no ima ga negdje drugdje…
ni zlato koje on "materijalizira" nije ublažilo bijedu siromaha Bangalorea
nego je zavrŔilo na rukama i vratovima ...

Haidakhan
iskljuĆØen

PostanoPostano: sri 18 srp 2007, 12:34
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

Citat:
Btw.je si li posjetio ovu stranicu http://www.exbaba.com/

JoŔ davno. Jedini Ŕto mogu reæi je da takvi ni ne znaju èovjeka lažno optuživati. Optužbe su mjeŔavina imbecilnosti i zlobnosti tipa Baba me silovao i slièno. Nije vrijedno spomena. Ljudska zloba nema kraja i svaŔta izmisli.
By the way,imaŔ na netu sajt (ne znam adresu,zaboravio sam..) gdje je jasno opisano kako i od kuda dolaze te laži. Sve je u detalje opisano i kada se to proèita vidi se tko tu DEBELO laže. pozzz
Haidakhan
iskljuĆØen

PostanoPostano: sri 18 srp 2007, 12:48
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

Citat:
ako to nije tako,
zaŔto je onda Sai Baba svim silama nastojao uniŔtiti knjigu Lord of Air
koju je napisao jedan od njegovih uĆØenika?

Svim silama veliŔ... Bože dragi...
ZaŔto vjerujeŔ u takve imbecilnosti....to su takve laži da granièi sa smijalicom...
Kada sam bil na predavanju Swamijia dobio sam (vani) knjigu smrt jednog gurua. Knjiga je prozirna, loŔe smiŔljena. Velim,ako idu nekoga 'srediti' trebali bi to raditi puno bolje.
Ni na koji naèin ne želim tebe ni bilo koga "navuæi" na Sai Babu.
Vanio je vrelo i moram si skratiti dan Smile a pisati o duhovnosti je zabavno.

Citat:
bivŔi guru Rabindranath Maharaj, pripadnik najviŔe brahmanske kaste u Indiji,
navodi podatak prema kojemu Sai Baba ima milijune i milijune dolara na bankovnim raĆØunima
a ni desetinu istih ne troŔi na socijalni rad...
sliĆØna situacija je i na bankovnim raĆØunima Maharishi Mahesh Yogija
kao i Bhagawana Rajneesha koji je sebe proglasio božanskom inkarnacijom ...

Ovo za Sai Babu je ogavna laž, ni prva ni posljednja s njihove strane.
Za Oshoa ne znam. nit me on zanima.

Citat:
u svakom sluĆØaju, za tone pepela koje Sai Baba "materijalizira"
nitko me ne može uvjeriti da potjeèu iz Neba...
u Nebu nema pepela... no ima ga negdje drugdje…
ni zlato koje on "materijalizira" nije ublažilo bijedu siromaha Bangalorea
nego je zavrŔilo na rukama i vratovima ...

Jel to onaj struènjak za new age Blaževiæ? legenda!!!!!
Imam doma cd iz 2006 gdje hvali Yogu Reiki i Sai Babu. u Ŕto vièe...
Haidakhan
iskljuĆØen

PostanoPostano: sri 18 srp 2007, 13:00
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

Citat:
DopuŔtaŔ li moguænost da si možda u krivu????
ajd reci.

Ovisi oko ĆØega. oko nekih stvari sigurno jesam.
gledaj,potpuno sam siguran da teorije o tome da samo Budizam/KrŔèanstvo/Islam vode bogu i istini veze nemaju sa zdravim razumom a KAMOLI sa duhovnim razvojem.....
Religija sužava svijest i razvoj.dobro je roditi se u religiji ali nije dobro ostati zaljepljen uz nju.
Kristijan

PostanoPostano: sri 18 srp 2007, 13:18
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

Haidakhan napisa:

Religija sužava svijest i razvoj.dobro je roditi se u religiji ali nije dobro ostati zaljepljen uz nju.

Nego? Meni ovo zvuèi kao ono tinejdžersko "kriza identiteta", "Boga mrzim jer me cura ostavila" i slièno... Ponudi, molim te, barem dva argumenta kojima možeŔ pokuŔati dokazati da religija sužava svijest i razvoj. Pa koja korist od raðanja u religiji ako æu je napustiti??

Korisnički profilPošalji privatnu porukuPošalji e-mailPosjeti Web straniceMSNM [Vrh]
Haidakhan
iskljuĆØen

PostanoPostano: sri 18 srp 2007, 13:26
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

Citat:
brinu o potrebitima, "gubavcima" naŔih dana: bolesnima, sirotinji, gladnima, siroèadi ...toliko o promjenama na bolje i ljubavi ...

Opet manipuliraŔ neistinama.Nemrem se s tobom razgovarat kad prièaŔ napamet, a niŔta o Babi nisi proèitala.

Zahvaljujuæi brojnim socijalnim programima, koje Baba osobno predvodi, u Putaparthiju i okolici izgraðene su brojne Ŕkole i fakulteti, meðu kojima èak i Glazbena i Umjetnièka akademija, muzeji i stadioni, Planetarij, aerodrom i, Ŕto je najvažnije, vodovod koji je preporodio ovaj siromaŔni jug Indije gdje milioni ljudi imaju pristupi pitkoj vodi danas.

pozzz do sutra
Haidakhan
iskljuĆØen

PostanoPostano: sri 18 srp 2007, 13:27
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

Citat:
Nego? Meni ovo zvuèi kao ono tinejdžersko "kriza identiteta", "Boga mrzim jer me cura ostavila" i slièno... Ponudi, molim te, barem dva argumenta kojima možeŔ pokuŔati dokazati da religija sužava svijest i razvoj. Pa koja korist od raðanja u religiji ako æu je napustiti??

Naði si za rasprave nekoga tko ima viŔe strpljenja i voljan ti je polako objaŔnjavati stvari.
Kristijan

PostanoPostano: sri 18 srp 2007, 13:30
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

Hahahahaha... Hit&run, jel? Ajde neka...

P.S. Adminu: smije li se biti zloĆØesto sarkastiĆØan na ovom forumu? Razz Jer imam par stvari na jeziku, a ne usudim se...

Da, moj iq moli sve zainteresirane forumaŔe da mi pomognu u shvaæanju kako religija sužava moju ionako suženu svijest o životu...
(sorry ali nisam mogao se suzdržat, to je zbog vruæine... Smile )

klara

PostanoPostano: sri 18 srp 2007, 13:39
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

Citat:
ZaŔto vjerujeŔ u takve imbecilnosti....to su takve laži da granièi sa smijalicom...

navedi mi jedan jedan konkretan argument da su to laži ...
i zaŔto ti vjerujeŔ da to nisu laži?

da nisam proèitala niŔta o Babi,
onda ti ne bih mogla odgovarat konkretno ...
i ne manipuliram neistinama ...
samo piŔem istinu koja tvom uhu (ili oku) nije ugodna ... Cool

ostalo ti je joÅ” priliĆØno toga za odgovorit ... Wink Laughing Laughing Laughing
izmeưu ostalog ...

btw, furaÅ” se na Babu,
a ĆØini mi se da i sam hinduizam priliĆØno slabo poznajeÅ” ...
smatraÅ” li hinduizam religijom ili filozofijom?

ovaj tvoj pokuŔaj izjednaèavanja Presvetog Trojstva s trolikim bogom Trimurtijem
je loÅ” pucanj u prazno ...
Shakti, Shiva i Vishnu su tri zasebna božanstva (boga), a ne bogoljudi ...
od kojih svaki ima popriliĆØan broj svojih utjelovljenja ...
Vishna ĆØak deset, od kojih su najpoznatiji Rama i Krishna ...
Shakti - Durga ili Kali te Parvati ili Uma ...
tako da si tu dobrano pomijeŔao kruŔke i jabuke ...
trebao bi ipak neŔto viŔe nauèiti o Presvetom Trojstvu
da bi mogao vuƦi takve paralele ...

klara

PostanoPostano: sri 18 srp 2007, 14:06
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

Haidakhan napisa:

Zato Ŕto je to apsloutno nevažno za tvoj duhovni razvoj. Eto.
Duhovni rast se dogaða unutar èovjeka i sasvim je svejedno Ŕta kaže ovaj ili onaj guru za tvoga Isusa.. ŽiŔku?

pliz, ajde me prosvijetli ...
zaŔto onda tebi nije svejedno Ŕto kaže bilo tko od nas za Sai Babu? razmislja

ƈokolada
iskljuĆØen

PostanoPostano: sri 18 srp 2007, 14:58
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

Haidakhan napisa:
Religija sužava svijest i razvoj.

Ovo je najgluplja i najbedastija izjava koju sam ikad ĆØuo. Rolling Eyes
pingi

PostanoPostano: sri 18 srp 2007, 15:02
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

nevjerojatno koliko 1 èovjek može zavarat druge ljude...
Prethodni postovi:    
Prethodna tema Prethodna tema
Započni novu temuOdgovori na temu

Izaberi forum:   

Ne možeš otvarati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš urešivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš glasovati u anketama.