HBK forum
Pravilnik FAQ FAQ Pretražnik Pretražnik Članstvo Članstvo Profil Profil Privatne poruke Privatne poruke Registracija Registracija Login Login
Sada je: sri 20 stu 2019, 20:47. Pogledaj neodgovorene postove
Prosjaci
Započni novu temuOdgovori na temu
Prethodna tema Sljedeęa tema
Pitanje : Dajete li novac prosjacima?

Da, uvijek 
5%
 5%  [ 3 ]
Da, osim kad mislim da glumi 
21%
 21%  [ 11 ]
Ponekad, ako imam sitnog 
54%
 54%  [ 28 ]
Ne 
17%
 17%  [ 9 ]

Ukupno glasova : 51

Autor Poruka
logica




Spol: žensko
Postovi: 402
Lokacija: Zagreb
PostanoPostano: pet 25 stu 2005, 15:00
PostNaslov : Prosjaci
Citiraj i odgovori

Kad vidite prosjake, kako reagirate? Mislite li da je to problem druŔtva, kulture, nas, njih samih?
Korisnički profilPošalji privatnu poruku [Vrh]
fat drummer




Spol: muško
Postovi: 862
PostanoPostano: pet 25 stu 2005, 15:45
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

mislim da djeljenje novaca nepoznatim osobama na ulici ne pomaže niĆØemu... radije donirati neÅ”to puĆØkoj kuhinji, karitasu, župnom uredu. tako bar znam da Ʀe siromaÅ”ni bar doƦi u doticaj s time, ali oni stvarno siromaÅ”ni, a ne ljudi koji su loÅ”e obuĆØeni i zavijaju na ulici. postoje profesionalni prosjaci, me no like that

I am a Jew. Hath not a Jew eyes? hath not a Jew hands, organs, dimensions, senses, affections, passions?
Korisnički profilPošalji privatnu poruku [Vrh]
fratar




Spol: muško
Postovi: 987
Lokacija: Osijek
PostanoPostano: pet 25 stu 2005, 15:55
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

Kad god imam viÅ”ka novaca(iako je to rijetko nažalost) ja dam, mislim da nije na meni da sudim je li on glumac ili stvarno siromah, ja Ʀu dati pa nek nakraju Bog odluĆØi koliko je to dobro ili ne! jako sretan
A isto tako kad imam dam i u puĆØku kuhinju ili nazovem ove TV humanitarne akcije.

"A sada: ostaju vjera, ufanje i ljubav
- to troje -
ali najveƦa je meưu njima ljubav." 1 kor 13,13

andjelcic
Korisnički profilPošalji privatnu porukuPošalji e-mailPosjeti Web straniceYIMMSNMICQ [Vrh]
sike




Spol: muško
Postovi: 3435
Lokacija: SuŔak-Trsat
PostanoPostano: pet 25 stu 2005, 17:14
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

Slažem se da treba dati pa neka Bog presudi osim kad je stvarno oĆØito da je varalica u pitanju. Ali viÅ”e od novaca pobornik sam da se s tih par kuna kupi kruh ili kakav sendviĆØ za tu osobu koja prosi pa ako je gladna,ne bi trebala odbit..
nedavno sam imao jedno takvo lijepo iskustvo gdje sam starici koju "sluĆØajno" sretoh na ulici, za nju i njenog sina kupio hranu pa je doista bila sretna i pitala kako mi to može vratiti..To su doista ljudi u potrebi jer njihov izraz lica sve govori
Korisnički profilPošalji privatnu porukuPošalji e-mailPosjeti Web stranice [Vrh]
Srki




Spol: muško
Postovi: 1384
Lokacija: Rijeka-Trsat
PostanoPostano: sub 26 stu 2005, 22:26
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

Ja im dam kada imam.
Pijancu ne bih dao jer on to potroŔi beskorisno,dok drugi žele jesti,taj bi samo pio.
Korisnički profilPošalji privatnu porukuPošalji e-mail [Vrh]
Natty




Spol: žensko
Postovi: 1001
Lokacija: Rijeka
PostanoPostano: ned 27 stu 2005, 22:35
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

Dam kad imam, ali mislim da bi trebalo uĆØiniti puno viÅ”e nego samo istresti sitniÅ” iz džepova i time umiriti savjest...

Bog je milosrdan, spor na srdžbu i pun dobrote.
Korisnički profilPošalji privatnu porukuPošalji e-mail [Vrh]
nata




Spol: žensko
Postovi: 418
Lokacija: zadar
PostanoPostano: uto 29 stu 2005, 22:15
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

uvijek se pitam je li u tom ĆØovjeku Krist Isus koji me promatra...

Ja sam s vama u sve dane - do svrŔetka svijeta!!!
Korisnički profilPošalji privatnu poruku [Vrh]
logica




Spol: žensko
Postovi: 402
Lokacija: Zagreb
PostanoPostano: ned 04 pro 2005, 14:25
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

I ja sam imala iskustava da su stvarno gladni pa sam im davala sve one "hranjive" stvarĆØice iz menze koje sam imala u torbi.
To mi se sve ĆØini malo, gaÅ”enje požara dok ispred tebe hoda onaj koji ga pali.
Tko je odgovoran za te ljude? Socijalna služba? Kako je to u drugim državama? Postoje li kod nas prenoƦiÅ”ta? Za puĆØke kuhinje znam da ih ima. Trebalo bi ljudima vratiti dostojanstvo ĆØovjeka. Kako? Ili previÅ”e sanjam kad je kod nas ionako previÅ”e nezaposlenih Confused

Ti me rukom svojom nosiŔ, o Bože moj.
Gledam, ime moje piŔe na dlanu tvom.
Korisnički profilPošalji privatnu poruku [Vrh]
Coje




Spol: muško
Postovi: 1208
Lokacija: Buzet
PostanoPostano: ned 04 pro 2005, 20:05
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

Logice, postoje beskrajni kilometri obradive zemlje kroz Liku i Zagoru,... Postoje mnogobrojni pusti paÅ”njaci,... MeĆ°utim, malo tko se želi baviti teÅ”kim zemljoradniĆØkim poslom, pa se radije ponize i postaju prosjaci nego da zavrnu rukave i uzmu svoj život u svoje ruke.

Ima ih koji su nemoƦni, ali ima i brdo ljenĆØina kojima je lakÅ”e ljenĆØariti nego neÅ”to korisno raditi,...

U Rijeci se zna za onu žensku koja prosjaĆØi na kolodvoru da ima volswagen ĆØetvorku,... Cool Cool

http://www.kumi.hr
Korisnički profilPošalji privatnu porukuPošalji e-mailPosjeti Web straniceYIMMSNMICQ [Vrh]
Namakahea




Spol: žensko
Postovi: 80
Lokacija: Zagreb
PostanoPostano: ned 04 pro 2005, 20:19
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

Moram priznat da ne dajem baÅ” preĆØesto novac prosjacima... Nekoliko puta sam susrela ljude kako jedan dan prose po gradu, a drugi na njih naletim u nekom duƦanu s poznatim robnim markama kako super sreĆ°en/a kupuje najnoviji dio tek pristigle kolekcije...

Isto tako hodajuƦi gradom s prijateljima naletili smo na jednu gospoĆ°u srednjih godina kako prosi. DoÅ”la je do jednog frenda i zamolila ga da joj da 10kn kako bi si mogla kupiti kruh... Frend je na to rekao nek ode s njim do pekare i on Ʀe joj ga kupiti na Å”to je žena jako burno reagirala i izvrijeĆ°ala ga da Å”to joj neƦe dati novac te da nije njegova briga Å”to Ʀe ona s tim novcem... Tak da joj kupnja kruha vjerojatno nije bila uopƦe namjera Confused

Novac dam u onim trenucima kada osjetim da je nekome doista potreban...
Korisnički profilPošalji privatnu poruku [Vrh]
binica




Spol: neodrešen
Postovi: 27
Lokacija: Pula
PostanoPostano: ned 04 pro 2005, 21:51
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

Ja skoro uvijek dam kad me netko pita i držim se onoga "Ako vas tko zaiÅ”te - dajte mu" jer svatko Ʀe odgovarati pred Bogom, pa tako i onaj tko je novac primio. Ako mi se baÅ” ĆØini da me netko mulja ili ozbiljno sumnjam da Ʀe taj novac potroÅ”iti na piƦe - ponudim se da kupim neÅ”to konkretno, npr. kruh ili Å”ta veƦ traži.

Hej, a Å”to mislite o onima koji po kafiƦima nude one igraĆØkice uz karticu da su gluhonijemi. Neki dan sam kupila tako jedan privjesak, ali tu sam eto sto posto sigurna da iza toga stoji dobro organizirana prijevara...

NaÅ” Bog je silan Bog!
Korisnički profilPošalji privatnu porukuPošalji e-mailPosjeti Web stranice [Vrh]
sike




Spol: muško
Postovi: 3435
Lokacija: SuŔak-Trsat
PostanoPostano: ned 04 pro 2005, 23:05
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

Ne želim sam sebi postavljat pitanja u susretu s prosjakom da li je stvarno potreban ili je muljator.
Ali pitam vas,kad sluÅ”amo o tim priĆØama tko od njih koliko ima ili ne..Ako i imaju,zar time Å”to varaju nisu obilježeni?Ako Ʀe netko i reƦi da nemaju savjesti,bez brige,savjest prije ili kasnije proradi..
zato ĆØemu toj ženi golf kad je svi u gradu znaju.
I da va spitam,jel bi za golf ili sl.se spustili na njihovu razinu?
Mislim da nije baÅ” lijepo biti prosjak-muljator,ĆØak i onima koji tu spadaju
Korisnički profilPošalji privatnu porukuPošalji e-mailPosjeti Web stranice [Vrh]
logica




Spol: žensko
Postovi: 402
Lokacija: Zagreb
PostanoPostano: pon 05 pro 2005, 11:02
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

Coje napisa:
Logice, postoje beskrajni kilometri obradive zemlje kroz Liku i Zagoru,... Postoje mnogobrojni pusti paÅ”njaci,... MeĆ°utim, malo tko se želi baviti teÅ”kim zemljoradniĆØkim poslom, pa se radije ponize i postaju prosjaci nego da zavrnu rukave i uzmu svoj život u svoje ruke.

Ima ih koji su nemoƦni, ali ima i brdo ljenĆØina kojima je lakÅ”e ljenĆØariti nego neÅ”to korisno raditi,...


Znam da postoje oni koji ne žele radit, ima ĆØak i onih koji se namjerno prave invalidima... No, da li druÅ”tvo može prosjaĆØenju stati na kraj? Mislim da je u nekim državama zabranjeno prositi pa bi onda mogao zavrÅ”it u zatvoru. Ti onda vidi, ako si nemoƦan postoje domovi za nemoƦne, postoji Caritas. Ako možeÅ” radit, onda radi.
Ne tako davno bila je radio-emisija u kojoj su govorili o uzgoju i sve u vezi viÅ”nje maraske. ƈovjek koji se tim godinama bavi je razoĆØaran jer nije mogao naƦi beraĆØe. Svi bi velike novce za to...
Da bi se bavio i zemljoradnjom trebaÅ” imat nekakav poĆØetni kapital, državne poticaje. Svaka ĆØast onima koji i bez toga rade, i onda im doĆ°e tuĆØa ili poplava. tuzan
Korisnički profilPošalji privatnu poruku [Vrh]
Žan
mod team leader



Spol: muško
Postovi: 2638
Lokacija: u Isusovom zagrljaju
PostanoPostano: sri 19 tra 2006, 14:22
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

Kad bi ĆØovjek u Zagrebu svakom prosjaku kojeg vidi svaki put dao neÅ”to, vrlo brzo bi im se pridružio Laughing VeƦ ih na gotovo svakog uglu možeÅ” vidjet, pogotovo u centru grada... Žalosno je to, ali istinito...
A prosjaka ima svakakvih, ĆØesto se može iz lica proĆØitat da li glumi ili ne... Sreo sam ponizne ljude, ali nažalost i bahate Confused Ja sam nitko da idem prosuĆ°ivat ljude, ali ipak, pokuÅ”avam procijenit tko prosi po ulicama iz stvarne potrebe, a tko to radi samo radi biznisa, pa dadem neki svoj novĆØani prilog...
BaÅ” juĆØer dok sam ĆØekao tramvaj, doÅ”ao mi je jedan, molio me za neÅ”to novaca da si može kakav sendviĆØ kupiti... Osjetio sam iskrenost u njegovim rijeĆØima, dao sam mu Smile

Nemojmo hodat dignuta nosa pokraj siromaha i prosjaka!
Nek se vidi ljubav naÅ”a prema Bogu kroz naÅ”a djela prema bratu siromahu i svakom ĆØovjeku Wink

Po ovom Ʀe svi znati da ste moji uĆØenici:
ako budete imali ljubavi jedni za druge!
(Iv 13, 35)
Korisnički profilPošalji privatnu porukuPosjeti Web straniceICQ [Vrh]
little_angel




Spol: žensko
Postovi: 2001
Lokacija: Zagreb
PostanoPostano: sri 19 tra 2006, 15:17
PostNaslov : Re: Prosjaci
Citiraj i odgovori

logica napisa:
Mislite li da je to problem druŔtva, kulture, nas, njih samih?


Mislim da to ovisi od situacije do situacije.

Netko je možda naporno radio cijeli život, pa je nesretnim sluĆØajem ili pak jednim krivim potezom izgubio puno toga ili pak sve u životu.. Tada su problem nas i druÅ”tva u kojem živimo. Trebali bi tim ljudima omoguƦiti normalan život, a ne prosjaĆØki Å”tap.

Ima i ljudi koji se nisu nikada previÅ”e trudili, pa su zavrÅ”ili kao prosjaci, takvi su problem njih samih, a onda i druÅ”tva koje Ʀe im pomoƦi ili im neƦe pomoƦi. Takav problem s prosjacima nemamo samo mi, ima ga jako puno gotovo svuda po svijetu, naravno, negdje manje, negdje viÅ”e. Ipak mislim da je druÅ”tvo tu prvo koje može najviÅ”e uĆØiniti, a da je kultura neÅ”to manje utjecajna u takvim sluĆØajevima.

I zato križat rane neƦu ja
jer postat one niz Ʀe zlatnika
a svi Tvoji Bože teŔki križevi
prvi znaci su pobjedi
Korisnički profilPošalji privatnu porukuPošalji e-mailPosjeti Web straniceMSNMICQ [Vrh]
Maki




Spol: muško
Postovi: 438
PostanoPostano: uto 09 svi 2006, 20:51
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

Mislim jedno me kod prosjaka nervira. Kada im dam neÅ”to sitnoga misleći da će si kupiti hranu i slučajno ih susretnem gdje puÅ”e ili piju pivo. I Å”ta sad napraviti? Dali davati im viÅ”e? I odlučio sam davati u kruh sv. Ante gdje ipak mislim da će otići u prave ruke moj novac, neću vidjeti kojem je prosjaku uopće doÅ”ao dali onom kojem je stvarno potreban kruh ili onom koji prosi za piće i cigarete.
Korisnički profilPošalji privatnu porukuPošalji e-mailICQ [Vrh]
sike




Spol: muško
Postovi: 3435
Lokacija: SuŔak-Trsat
PostanoPostano: sri 10 svi 2006, 12:26
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

Nije sve ni u davanju novca,veƦ možda viÅ”e taj prosjak pruža ruku jer traži naÅ”u ruku pomoƦi..
A da bi bili sigurniji dal je lažac ili stvarno potreban,posvetite mu malo vremena,popriĆØajte,recite da bi ga voljeli posjetiti pa kad doĆ°ete kod njega kuƦi (ako uopƦe ima mjesto za život) vidjet Ʀete pravo stanje

Evo,obilaskom nekih ljudi u njihovim domovima tek smo vidjeli Å”to znaĆØi istinska ljudska bjeda..I kad to ĆØovjek vidi,potpuno može razumijeti zaÅ”to netko prosi..

Gospodine,kome da idemo?Ti imaÅ” rijeĆØi života vjeĆØnoga!
Korisnički profilPošalji privatnu porukuPošalji e-mailPosjeti Web stranice [Vrh]
banana




Spol: žensko
Postovi: 1501
Lokacija: Rijeka
PostanoPostano: uto 20 lip 2006, 18:39
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

Kako dosta Å”etkaram Ʀesto sreƦem ljudove koji prose. Na ulicama, u autobusima, pred crkvama ili kucajuƦi na vrata od stana...
I Ʀesto si postavim ono pitanje ; hoƦe li im mojih 5 kn pomoƦi, hoƦe li oni za to kupiti kilu kruha ili bocu pive ?!?
Katkada ne želim ni gledati one ljudove koji prose diljem grada,pogotovo one bolesne. Nekako mi je taj tren lakÅ”e proƦi kraj njih okrenute glave nego razbijajuƦi glavu razmiÅ”ljanjima o tome može li se Å”to uĆØiniti, da li su varalice ili su ljudi kojima je pomoƦ potrebna, kako su dospijeli tako nisko. A, opet svima nam se to može dogoditi !?!

Sve viÅ”e mi se Ʀini da u Rijeci baÅ” i nema pravih prosjaka ( možda sam i u krivu ). ProsjaÅ”tvo je postalo jedan posao za koji se odreĆ°uje najbolje mjesto i vrijeme...
Nije na meni , ali nekako mi se Ʀini da ima viÅ”e onih pravih siromaha koji se kriju u svojim kuƦama, koje je možda sram svoje neimaÅ”tine, koji ne žele izaƦi na ulicu i zamoliti za komad kruha...
Hjeh, nije mi baÅ” ''veeliki problem'' odvojiti koju kunicu koju bi potroÅ”ila na ĆØokoljade ali me je nekako sram priƦi nekome te mu ''dobaciti'' koju kunu. Radije dam pa poÅ”aljem frendicu, sestru ili osobu koja je samnom...

Ovo nema baÅ” veze sa prosjaÅ”tvom ali kako je danas jedan sparan dan nemam pametnijeg posla nego tipkati Rolling Eyes Laughing . Bio je to jedan od onih dana kada te neÅ”to pukne pa ti se kada se okreneÅ” oko sebe Ʀini tj. želiÅ” neÅ”t pametnoga napraviti, a da nije otiƦi mami u trgovinu Laughing Rolling Eyes SjeƦam se koliko me bilo sram kada sam ( možda Ʀe zvuƦati smijeÅ”no Rolling Eyes Laughing ) jednu djevojĆØicu koja je jedno vrijeme živjela u mojoj zgradi,koju sam i sama dok sam bila manja sa prijateljima zezala, a roditelji su nju i sestrice katkada puÅ”tali i po cijelu noƦ vani i nisu se baÅ” o njima brinuli ( Ʀesto su bile raÅ”Ć¦upane i prljave -> iako to nije ogledalo ĆØovjeka Wink ) te su se kada je doÅ”lo do neke frkice rastali, zaustavila i dala joj ĆØokoladu i bananko vidjevÅ”i je kako stoji kraj Mc'donaldsa i promatra one ljudove sa sladoledima...Pomislih možda su sada joÅ” u goroj situaciji nego Å”to su bili prije, ali vjerojatno nisu bili... Hjeh, to kako sam ja njoj ĆØokoljadu gurnula u ruke i Å”to sam joj rekla ne bi baÅ” opisvala, sve je ispalo tako sprƦkano i sramotno da sam pomislila da je tu kraj mojih ''Ʀudnih dana'' Embarassed Wink . Al' onda sam na moje iznenaĆ°enje tu djevojĆØicu ( 11 god, mislim ) srela na Golubinjaku.Hvala Bogu kao uĆØencu OÅ . Mene je nekako bilo sram priƦi joj mislivÅ”i da me je krivo shvatila onaj davni dan pa sam se nekako pokuÅ”avala držati ''par metara'' dalje od nje Rolling Eyes . Ali onda me iznenadila time Å”to je ona prva isto onako sramežljivo kao ja priÅ”la meni s rijeĆØima '' mislim da ti nisam rekla hvala''. Uh, pitala je ja nabrzinu par pitanjaca o sekama te omdaglila izvlaĆØivÅ”i se da me druÅ”tvo Ʀeka Smile

Uff...kada se sjetim koliko prosjaka se može naƦi po ulicama susjedne nam BiH i Å”to je najtužnije veƦina je bez noge ili bez ruke. Meni je ponekad pravi horor otiƦi tamo na placu te prolaziti srediÅ”tem i uliĆØicama grada Shocked

Bog moj i sve moje!
Korisnički profilPošalji privatnu porukuPošalji e-mailPosjeti Web straniceMSNM [Vrh]
sike




Spol: muško
Postovi: 3435
Lokacija: SuŔak-Trsat
PostanoPostano: uto 20 lip 2006, 18:47
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

S guÅ”tom sam proĆØitao ova tvoja razmiÅ”ljanja i iskustva..
Istina,ĆØesto stvaramo generalnu sliku o ljudima u potrebi na temelju onog Å”to viĆ°amo po ulicama,a najtragiĆØnije je kad povjerovamo glasinama drugih ljudi koji nikad ni ne pomiÅ”ljaju uĆØiniti neko dobro djelo prema tim potrebitim ljudima a suditi zato itekako znaju,kakav je tko,pa ga najĆØeÅ”Ć¦e proglaÅ”avaju lažnim prorokom i priĆØaju nebuloze kako taj vozi mercedes i sl.
BaÅ” kako kažeÅ”,realno je stanje kad mi posjetimo ljude u njihovim kuƦama i zato otkada odlazimo u sklopu naÅ”eg djelovanja potrebitim obiteljima u njihove ĆØesto skromne i troÅ”ne domove,uoĆØavam pravu situaciju.
A to je,ljudi moji,da se pretvaramo u druÅ”tvo koje viÅ”e ne trpi one koji nemaju i za njih su ti ljudi nalik Å”takorima kojima je bolje da ne izlaze iz svojih rupa.A Å”takori od nekih sluĆØajeva ljudi koje sam vidio bolje žive..
Zato nam je dignuti guzicu i sve viÅ”e odlaziti k ljudima,a ne sjediti u kafiƦu i ĆØekati da nam netko doĆ°e žicati kunu te ga onda najĆØeÅ”Ć¦e spraÅ”imo zbog ostatka druÅ”tva ili odmah mislimo kako Ʀe naÅ” novac zapiti.RaĆ°e kupimo kilo kruha i mlijeka,odemo k njemu doma pa da onda vidimo gdje oko tog raspadajuƦeg stanĆØiƦa drži mercedes

Gospodine,kome da idemo?Ti imaÅ” rijeĆØi života vjeĆØnoga!
Korisnički profilPošalji privatnu porukuPošalji e-mailPosjeti Web stranice [Vrh]
banana




Spol: žensko
Postovi: 1501
Lokacija: Rijeka
PostanoPostano: čet 06 srp 2006, 20:11
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

Hjeh, kako sam prije poznavala samo jednu ''drugu vrstu'' ljudova ...
Iznenadila sam se i ovom prilikom bih željela pohvaliti jednu curu Wink

Ev, planirale mi na sljadoled a naiÅ”la nam jedna djevojĆØica te pitala za kuneliƦe i ona joj je bez promiÅ”ljanja dala pljesak pljesak , a ja tuka razmiÅ”ljam kako si ako dam neƦu moƦi kupiti sladoled Embarassed Rolling Eyes tuzan
I tak joÅ” jedan drugi dan mi Å”etkaramo, a ona opet trk do lokalnog sviraƦa da mu ubaci koju kunicu, pa trk do obližnjeg plakata da prepiÅ”e broj žiro raƦuna od nekog bolesnog djeĆØaka pljesak Wink Laughing

A dobro Embarassed , budem ja bila bolja drugi put ... hehe ... pa na kraju sam je Ʀastila sladoledom Laughing Wink

( P.S Laughing jako sretan )

Bog moj i sve moje!
Korisnički profilPošalji privatnu porukuPošalji e-mailPosjeti Web straniceMSNM [Vrh]
banana




Spol: žensko
Postovi: 1501
Lokacija: Rijeka
PostanoPostano: pon 10 srp 2006, 20:23
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

ja prije par dana napisa:


A dobro Embarassed , budem ja bila bolja drugi put ...

Hehe, grem na bolje ... Wink

Heh, evo maloprije sam prolazeƦi kraj kontenjera zatekla negdje petero djeĆØice ( mislim da su romi al' to nije bitno ) sa velikim vreĆØama u kojima su vukli robu tuzan ā€¦
Hehe, I tako sam se nasmijala kada mi se jedno od njih obratilo sa ''teeetaaaa'' Laughing Laughing
Hjeh, ja ovakva pa da sam teta alā€™ dobro Laughing Wink Laughing .
Pitali me da li imam Å”to viÅ”ka robe Confused ?! Heh, onaj tren su me iznenadili pa sam ih pitala kada bi im je mogla dati, a oni odmah pitaju gdje živim pa da bi doÅ”li sada Shocked Wink ā€¦
Heh, mogu zamisliti face svojih doma da sam im pred vrata dovela toliko djece Shocked Laughing Wink ā€¦.
Tak, odustah nabrzinu od davanja robe Wink ā€¦
Onda poĆØela pitanjca za malo kuneliƦa ( hehe, opet oslovljavajuƦi me sa -> teta Laughing Wink ), onda sam ja onak malo zloƦesto odbrusila govoreƦi im da Ʀe to bezveze potroÅ”iti i rekla da Ʀu ih odvesti do pekare i neÅ” kupiti Wink ...
Hehe, tak ja i njih petero otiŔli do pekare koja je preko puta ceste, kad ono kako je bilo dosta kasno pekara zatvorena ajoj Laughing Rolling Eyes
Eh, onak u sebi sam se lijepo nasmijala nekoj vrsti peha Laughing
A iako mi se sve to uĆØinilo organizirano, ono njihovo djeĆØje a istovremeno profesionalno namigivanje, snalažljivost, nadopunjavanje i oslovljavanje sa teta me oborilo s nogu jako sretan Laughing Rolling Eyes Wink
Dala sam im nabrzinu neku siƦu i odmaglila smjeÅ”uƦi ali ĆØudeƦi Mu se jer sam se malooo prije bila neƦeg sjetila u molitvici Rolling Eyes Wink Laughing ...

Stvarno mi je žao djece koja na neki naƦin nemaju normalno djetinjstvo, koju se od malih nogu uĆØi prevrtljivosti Mad tuzan . Koja se tjeraju na prosjacenje...

Bog moj i sve moje!
Korisnički profilPošalji privatnu porukuPošalji e-mailPosjeti Web straniceMSNM [Vrh]
Natty




Spol: žensko
Postovi: 1001
Lokacija: Rijeka
PostanoPostano: uto 11 srp 2006, 6:25
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

Nažalost, to postane naĆØin života. Odrastu i nastave tako živjeti i kada su sposobni za rad. TeÅ”ko se iskobeljati iz takvog okruženja. I to je neÅ”to na ĆØemu bi se trebalo raditi - podizanje svijesti tih ljudi...

Ja sam uvijek za soluciju - nemoj ĆØovjeku dati ribu, nauĆØi ga da lovi...

Bog je milosrdan, spor na srdžbu i pun dobrote.
Korisnički profilPošalji privatnu porukuPošalji e-mail [Vrh]
Kika




Spol: žensko
Postovi: 160
Lokacija: Zagreb - Malinska - Zagreb ;)
PostanoPostano: sub 22 srp 2006, 16:27
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

Davno sam ĆØitala jednu priĆØu, ne znam je toĆØno ali prepriĆØati Ʀu vam je...

IÅ”le dvije frendice uvijek istim putem na posao i uvijek su na istom uglu vidjele ženu koja prosi, svaki dan... jedna od tih dviju žena uredno joj je davala po novĆØiƦ, dva....i tako puno ljudi koji su onuda prolazili...

Jednoga dana ova druga žena je ženi koja prosi dala ružu....žena koja prosi bila je toliko oĆØarana tom ružom da slijedeƦih par dana nije dolazila prositi....naime živjela je od LJUBAVI tj pažnje koju je dobila tom ružom, znala je da netko misli na nju Smile))

morala sam tu priĆØu podijeliti s vama Smile
Korisnički profilPošalji privatnu poruku [Vrh]
Kika




Spol: žensko
Postovi: 160
Lokacija: Zagreb - Malinska - Zagreb ;)
PostanoPostano: sub 22 srp 2006, 16:38
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

Jednom sam jednoj gospoĆ°i koja stalno prosi u Zg-u htjela pomoĆØi ali ne na naĆØin da joj dam novac veƦ sam imala neÅ”to drugo na umu...

trebalo mi je dosta vremena da skupim dosta hrabrosti da to i uĆØinim ali na kraju jesam... Smile

naime imala sam ideju da je pitam da li hoƦe samnom u sc (za one koji ne znaju u studentsku menzu gdje je klopa puno jeftinija i gdje imatee ĆØitav obrok od juhe do kolaĆØa ili voƦa) na ruĆØak...

no kada sam joj priÅ”la i rekla dobar dan, ostala sam paf...ne zbog nje veƦ zbog jedne gospoĆ°e koja me sa ĆØuĆ°enjem gledala...vidi ova joj se obraĆØa... !!! osjeĆØala sam se ĆØudno ali i veoma sretno, ispunjeno zbog toga!!!
Nažalost žena nije htjela, valjda joj je bilo neugodno iako se vidjelo u njenim oĆØima da tako neÅ”to nije oĆØekivala! na kraju sam joj kupila pizzu da ipak bude neki ruĆØak Wink

ali ĆØuĆ°enje ljudi kad se obratiÅ” nekom tko prosi me najviÅ”e zaĆØudilo...

eto vi ste pri kojima sam to rekla zato pssssssttttt Wink
Korisnički profilPošalji privatnu poruku [Vrh]
sike




Spol: muško
Postovi: 3435
Lokacija: SuŔak-Trsat
PostanoPostano: sub 22 srp 2006, 20:56
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

Pa da,"normalni" ljudi se ĆØude (ĆØuditi se može u znak divljenja ili u smislu:Koji joj je..) kad to ĆØiniÅ” jer pristupit prosjaku, odbaĆØenome, usamljenome..je danas neÅ”to "nenormalno"

Bogu hvala!

Ali nek te tjeŔi ona: "Bog odabra lude da posrami mudre"

Blago onima koji se u tom kontekstu smatraju najveƦim luưacima

Gospodine,kome da idemo?Ti imaÅ” rijeĆØi života vjeĆØnoga!
Korisnički profilPošalji privatnu porukuPošalji e-mailPosjeti Web stranice [Vrh]
Prethodni postovi:    
Prethodna tema Prethodna tema
Započni novu temuOdgovori na temu

Izaberi forum:   

Ne možeš otvarati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš urešivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš glasovati u anketama.

Powered by phpBB © 2001, 2006 phpBB Group