HBK forum
Pravilnik FAQ FAQ Pretražnik Pretražnik Članstvo Članstvo Profil Profil Privatne poruke Privatne poruke Registracija Registracija Login Login
Sada je: pon 25 ruj 2017, 14:57. Pogledaj neodgovorene postove
Prosjaci
Započni novu temuOdgovori na temu
Prethodna tema Sljedeća tema
Pitanje : Dajete li novac prosjacima?

Da, uvijek 
5%
 5%  [ 3 ]
Da, osim kad mislim da glumi 
21%
 21%  [ 11 ]
Ponekad, ako imam sitnog 
54%
 54%  [ 28 ]
Ne 
17%
 17%  [ 9 ]

Ukupno glasova : 51

Autor Poruka
logica




Spol: žensko
Postovi: 402
Lokacija: Zagreb
PostanoPostano: pet 25 stu 2005, 15:00
PostNaslov : Prosjaci
Citiraj i odgovori

Kad vidite prosjake, kako reagirate? Mislite li da je to problem društva, kulture, nas, njih samih?
Korisnički profilPošalji privatnu poruku [Vrh]
fat drummer




Spol: muško
Postovi: 862
PostanoPostano: pet 25 stu 2005, 15:45
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

mislim da djeljenje novaca nepoznatim osobama na ulici ne pomaže ničemu... radije donirati nešto pučkoj kuhinji, karitasu, župnom uredu. tako bar znam da će siromašni bar doći u doticaj s time, ali oni stvarno siromašni, a ne ljudi koji su loše obučeni i zavijaju na ulici. postoje profesionalni prosjaci, me no like that

I am a Jew. Hath not a Jew eyes? hath not a Jew hands, organs, dimensions, senses, affections, passions?
Korisnički profilPošalji privatnu poruku [Vrh]
fratar




Spol: muško
Postovi: 987
Lokacija: Osijek
PostanoPostano: pet 25 stu 2005, 15:55
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

Kad god imam viška novaca(iako je to rijetko nažalost) ja dam, mislim da nije na meni da sudim je li on glumac ili stvarno siromah, ja ću dati pa nek nakraju Bog odluči koliko je to dobro ili ne! jako sretan
A isto tako kad imam dam i u pučku kuhinju ili nazovem ove TV humanitarne akcije.

"A sada: ostaju vjera, ufanje i ljubav
- to troje -
ali najveća je među njima ljubav." 1 kor 13,13

andjelcic
Korisnički profilPošalji privatnu porukuPošalji e-mailPosjeti Web straniceYIMMSNMICQ [Vrh]
sike




Spol: muško
Postovi: 3435
Lokacija: Sušak-Trsat
PostanoPostano: pet 25 stu 2005, 17:14
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

Slažem se da treba dati pa neka Bog presudi osim kad je stvarno očito da je varalica u pitanju. Ali više od novaca pobornik sam da se s tih par kuna kupi kruh ili kakav sendvič za tu osobu koja prosi pa ako je gladna,ne bi trebala odbit..
nedavno sam imao jedno takvo lijepo iskustvo gdje sam starici koju "slučajno" sretoh na ulici, za nju i njenog sina kupio hranu pa je doista bila sretna i pitala kako mi to može vratiti..To su doista ljudi u potrebi jer njihov izraz lica sve govori
Korisnički profilPošalji privatnu porukuPošalji e-mailPosjeti Web stranice [Vrh]
Srki




Spol: muško
Postovi: 1384
Lokacija: Rijeka-Trsat
PostanoPostano: sub 26 stu 2005, 22:26
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

Ja im dam kada imam.
Pijancu ne bih dao jer on to potroši beskorisno,dok drugi žele jesti,taj bi samo pio.
Korisnički profilPošalji privatnu porukuPošalji e-mail [Vrh]
Natty




Spol: žensko
Postovi: 1001
Lokacija: Rijeka
PostanoPostano: ned 27 stu 2005, 22:35
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

Dam kad imam, ali mislim da bi trebalo učiniti puno više nego samo istresti sitniš iz džepova i time umiriti savjest...

Bog je milosrdan, spor na srdžbu i pun dobrote.
Korisnički profilPošalji privatnu porukuPošalji e-mail [Vrh]
nata




Spol: žensko
Postovi: 418
Lokacija: zadar
PostanoPostano: uto 29 stu 2005, 22:15
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

uvijek se pitam je li u tom čovjeku Krist Isus koji me promatra...

Ja sam s vama u sve dane - do svršetka svijeta!!!
Korisnički profilPošalji privatnu poruku [Vrh]
logica




Spol: žensko
Postovi: 402
Lokacija: Zagreb
PostanoPostano: ned 04 pro 2005, 14:25
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

I ja sam imala iskustava da su stvarno gladni pa sam im davala sve one "hranjive" stvarčice iz menze koje sam imala u torbi.
To mi se sve čini malo, gašenje požara dok ispred tebe hoda onaj koji ga pali.
Tko je odgovoran za te ljude? Socijalna služba? Kako je to u drugim državama? Postoje li kod nas prenoćišta? Za pučke kuhinje znam da ih ima. Trebalo bi ljudima vratiti dostojanstvo čovjeka. Kako? Ili previše sanjam kad je kod nas ionako previše nezaposlenih Confused

Ti me rukom svojom nosiš, o Bože moj.
Gledam, ime moje piše na dlanu tvom.
Korisnički profilPošalji privatnu poruku [Vrh]
Coje




Spol: muško
Postovi: 1208
Lokacija: Buzet
PostanoPostano: ned 04 pro 2005, 20:05
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

Logice, postoje beskrajni kilometri obradive zemlje kroz Liku i Zagoru,... Postoje mnogobrojni pusti pašnjaci,... Međutim, malo tko se želi baviti teškim zemljoradničkim poslom, pa se radije ponize i postaju prosjaci nego da zavrnu rukave i uzmu svoj život u svoje ruke.

Ima ih koji su nemoćni, ali ima i brdo ljenčina kojima je lakše ljenčariti nego nešto korisno raditi,...

U Rijeci se zna za onu žensku koja prosjači na kolodvoru da ima volswagen četvorku,... Cool Cool

http://www.kumi.hr
Korisnički profilPošalji privatnu porukuPošalji e-mailPosjeti Web straniceYIMMSNMICQ [Vrh]
Namakahea




Spol: žensko
Postovi: 80
Lokacija: Zagreb
PostanoPostano: ned 04 pro 2005, 20:19
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

Moram priznat da ne dajem baš prečesto novac prosjacima... Nekoliko puta sam susrela ljude kako jedan dan prose po gradu, a drugi na njih naletim u nekom dućanu s poznatim robnim markama kako super sređen/a kupuje najnoviji dio tek pristigle kolekcije...

Isto tako hodajući gradom s prijateljima naletili smo na jednu gospođu srednjih godina kako prosi. Došla je do jednog frenda i zamolila ga da joj da 10kn kako bi si mogla kupiti kruh... Frend je na to rekao nek ode s njim do pekare i on će joj ga kupiti na što je žena jako burno reagirala i izvrijeđala ga da što joj neće dati novac te da nije njegova briga što će ona s tim novcem... Tak da joj kupnja kruha vjerojatno nije bila uopće namjera Confused

Novac dam u onim trenucima kada osjetim da je nekome doista potreban...
Korisnički profilPošalji privatnu poruku [Vrh]
binica




Spol: neodređen
Postovi: 27
Lokacija: Pula
PostanoPostano: ned 04 pro 2005, 21:51
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

Ja skoro uvijek dam kad me netko pita i držim se onoga "Ako vas tko zaište - dajte mu" jer svatko će odgovarati pred Bogom, pa tako i onaj tko je novac primio. Ako mi se baš čini da me netko mulja ili ozbiljno sumnjam da će taj novac potrošiti na piće - ponudim se da kupim nešto konkretno, npr. kruh ili šta već traži.

Hej, a što mislite o onima koji po kafićima nude one igračkice uz karticu da su gluhonijemi. Neki dan sam kupila tako jedan privjesak, ali tu sam eto sto posto sigurna da iza toga stoji dobro organizirana prijevara...

Naš Bog je silan Bog!
Korisnički profilPošalji privatnu porukuPošalji e-mailPosjeti Web stranice [Vrh]
sike




Spol: muško
Postovi: 3435
Lokacija: Sušak-Trsat
PostanoPostano: ned 04 pro 2005, 23:05
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

Ne želim sam sebi postavljat pitanja u susretu s prosjakom da li je stvarno potreban ili je muljator.
Ali pitam vas,kad slušamo o tim pričama tko od njih koliko ima ili ne..Ako i imaju,zar time što varaju nisu obilježeni?Ako će netko i reći da nemaju savjesti,bez brige,savjest prije ili kasnije proradi..
zato čemu toj ženi golf kad je svi u gradu znaju.
I da va spitam,jel bi za golf ili sl.se spustili na njihovu razinu?
Mislim da nije baš lijepo biti prosjak-muljator,čak i onima koji tu spadaju
Korisnički profilPošalji privatnu porukuPošalji e-mailPosjeti Web stranice [Vrh]
logica




Spol: žensko
Postovi: 402
Lokacija: Zagreb
PostanoPostano: pon 05 pro 2005, 11:02
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

Coje napisa:
Logice, postoje beskrajni kilometri obradive zemlje kroz Liku i Zagoru,... Postoje mnogobrojni pusti pašnjaci,... Međutim, malo tko se želi baviti teškim zemljoradničkim poslom, pa se radije ponize i postaju prosjaci nego da zavrnu rukave i uzmu svoj život u svoje ruke.

Ima ih koji su nemoćni, ali ima i brdo ljenčina kojima je lakše ljenčariti nego nešto korisno raditi,...


Znam da postoje oni koji ne žele radit, ima čak i onih koji se namjerno prave invalidima... No, da li društvo može prosjačenju stati na kraj? Mislim da je u nekim državama zabranjeno prositi pa bi onda mogao završit u zatvoru. Ti onda vidi, ako si nemoćan postoje domovi za nemoćne, postoji Caritas. Ako možeš radit, onda radi.
Ne tako davno bila je radio-emisija u kojoj su govorili o uzgoju i sve u vezi višnje maraske. Čovjek koji se tim godinama bavi je razočaran jer nije mogao naći berače. Svi bi velike novce za to...
Da bi se bavio i zemljoradnjom trebaš imat nekakav početni kapital, državne poticaje. Svaka čast onima koji i bez toga rade, i onda im dođe tuča ili poplava. tuzan
Korisnički profilPošalji privatnu poruku [Vrh]
Žan
mod team leader



Spol: muško
Postovi: 2638
Lokacija: u Isusovom zagrljaju
PostanoPostano: sri 19 tra 2006, 14:22
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

Kad bi čovjek u Zagrebu svakom prosjaku kojeg vidi svaki put dao nešto, vrlo brzo bi im se pridružio Laughing Već ih na gotovo svakog uglu možeš vidjet, pogotovo u centru grada... Žalosno je to, ali istinito...
A prosjaka ima svakakvih, često se može iz lica pročitat da li glumi ili ne... Sreo sam ponizne ljude, ali nažalost i bahate Confused Ja sam nitko da idem prosuđivat ljude, ali ipak, pokušavam procijenit tko prosi po ulicama iz stvarne potrebe, a tko to radi samo radi biznisa, pa dadem neki svoj novčani prilog...
Baš jučer dok sam čekao tramvaj, došao mi je jedan, molio me za nešto novaca da si može kakav sendvič kupiti... Osjetio sam iskrenost u njegovim riječima, dao sam mu Smile

Nemojmo hodat dignuta nosa pokraj siromaha i prosjaka!
Nek se vidi ljubav naša prema Bogu kroz naša djela prema bratu siromahu i svakom čovjeku Wink

Po ovom će svi znati da ste moji učenici:
ako budete imali ljubavi jedni za druge!
(Iv 13, 35)
Korisnički profilPošalji privatnu porukuPosjeti Web straniceICQ [Vrh]
little_angel




Spol: žensko
Postovi: 2001
Lokacija: Zagreb
PostanoPostano: sri 19 tra 2006, 15:17
PostNaslov : Re: Prosjaci
Citiraj i odgovori

logica napisa:
Mislite li da je to problem društva, kulture, nas, njih samih?


Mislim da to ovisi od situacije do situacije.

Netko je možda naporno radio cijeli život, pa je nesretnim slučajem ili pak jednim krivim potezom izgubio puno toga ili pak sve u životu.. Tada su problem nas i društva u kojem živimo. Trebali bi tim ljudima omogućiti normalan život, a ne prosjački štap.

Ima i ljudi koji se nisu nikada previše trudili, pa su završili kao prosjaci, takvi su problem njih samih, a onda i društva koje će im pomoći ili im neće pomoći. Takav problem s prosjacima nemamo samo mi, ima ga jako puno gotovo svuda po svijetu, naravno, negdje manje, negdje više. Ipak mislim da je društvo tu prvo koje može najviše učiniti, a da je kultura nešto manje utjecajna u takvim slučajevima.

I zato križat rane neću ja
jer postat one niz će zlatnika
a svi Tvoji Bože teški križevi
prvi znaci su pobjedi
Korisnički profilPošalji privatnu porukuPošalji e-mailPosjeti Web straniceMSNMICQ [Vrh]
Maki




Spol: muško
Postovi: 438
PostanoPostano: uto 09 svi 2006, 20:51
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

Mislim jedno me kod prosjaka nervira. Kada im dam nešto sitnoga misleći da će si kupiti hranu i slučajno ih susretnem gdje puše ili piju pivo. I šta sad napraviti? Dali davati im više? I odlučio sam davati u kruh sv. Ante gdje ipak mislim da će otići u prave ruke moj novac, neću vidjeti kojem je prosjaku uopće došao dali onom kojem je stvarno potreban kruh ili onom koji prosi za piće i cigarete.
Korisnički profilPošalji privatnu porukuPošalji e-mailICQ [Vrh]
sike




Spol: muško
Postovi: 3435
Lokacija: Sušak-Trsat
PostanoPostano: sri 10 svi 2006, 12:26
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

Nije sve ni u davanju novca,već možda više taj prosjak pruža ruku jer traži našu ruku pomoći..
A da bi bili sigurniji dal je lažac ili stvarno potreban,posvetite mu malo vremena,popričajte,recite da bi ga voljeli posjetiti pa kad dođete kod njega kući (ako uopće ima mjesto za život) vidjet ćete pravo stanje

Evo,obilaskom nekih ljudi u njihovim domovima tek smo vidjeli što znači istinska ljudska bjeda..I kad to čovjek vidi,potpuno može razumijeti zašto netko prosi..

Gospodine,kome da idemo?Ti imaš riječi života vječnoga!
Korisnički profilPošalji privatnu porukuPošalji e-mailPosjeti Web stranice [Vrh]
banana




Spol: žensko
Postovi: 1501
Lokacija: Rijeka
PostanoPostano: uto 20 lip 2006, 18:39
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

Kako dosta šetkaram ćesto srećem ljudove koji prose. Na ulicama, u autobusima, pred crkvama ili kucajući na vrata od stana...
I ćesto si postavim ono pitanje ; hoće li im mojih 5 kn pomoći, hoće li oni za to kupiti kilu kruha ili bocu pive ?!?
Katkada ne želim ni gledati one ljudove koji prose diljem grada,pogotovo one bolesne. Nekako mi je taj tren lakše proći kraj njih okrenute glave nego razbijajući glavu razmišljanjima o tome može li se što učiniti, da li su varalice ili su ljudi kojima je pomoć potrebna, kako su dospijeli tako nisko. A, opet svima nam se to može dogoditi !?!

Sve više mi se ćini da u Rijeci baš i nema pravih prosjaka ( možda sam i u krivu ). Prosjaštvo je postalo jedan posao za koji se određuje najbolje mjesto i vrijeme...
Nije na meni , ali nekako mi se ćini da ima više onih pravih siromaha koji se kriju u svojim kućama, koje je možda sram svoje neimaštine, koji ne žele izaći na ulicu i zamoliti za komad kruha...
Hjeh, nije mi baš ''veeliki problem'' odvojiti koju kunicu koju bi potrošila na čokoljade ali me je nekako sram prići nekome te mu ''dobaciti'' koju kunu. Radije dam pa pošaljem frendicu, sestru ili osobu koja je samnom...

Ovo nema baš veze sa prosjaštvom ali kako je danas jedan sparan dan nemam pametnijeg posla nego tipkati Rolling Eyes Laughing . Bio je to jedan od onih dana kada te nešto pukne pa ti se kada se okreneš oko sebe ćini tj. želiš nešt pametnoga napraviti, a da nije otići mami u trgovinu Laughing Rolling Eyes Sjećam se koliko me bilo sram kada sam ( možda će zvućati smiješno Rolling Eyes Laughing ) jednu djevojčicu koja je jedno vrijeme živjela u mojoj zgradi,koju sam i sama dok sam bila manja sa prijateljima zezala, a roditelji su nju i sestrice katkada puštali i po cijelu noć vani i nisu se baš o njima brinuli ( ćesto su bile rašćupane i prljave -> iako to nije ogledalo čovjeka Wink ) te su se kada je došlo do neke frkice rastali, zaustavila i dala joj čokoladu i bananko vidjevši je kako stoji kraj Mc'donaldsa i promatra one ljudove sa sladoledima...Pomislih možda su sada još u goroj situaciji nego što su bili prije, ali vjerojatno nisu bili... Hjeh, to kako sam ja njoj čokoljadu gurnula u ruke i što sam joj rekla ne bi baš opisvala, sve je ispalo tako sprćkano i sramotno da sam pomislila da je tu kraj mojih ''ćudnih dana'' Embarassed Wink . Al' onda sam na moje iznenađenje tu djevojčicu ( 11 god, mislim ) srela na Golubinjaku.Hvala Bogu kao učencu OŠ. Mene je nekako bilo sram prići joj mislivši da me je krivo shvatila onaj davni dan pa sam se nekako pokušavala držati ''par metara'' dalje od nje Rolling Eyes . Ali onda me iznenadila time što je ona prva isto onako sramežljivo kao ja prišla meni s riječima '' mislim da ti nisam rekla hvala''. Uh, pitala je ja nabrzinu par pitanjaca o sekama te omdaglila izvlačivši se da me društvo ćeka Smile

Uff...kada se sjetim koliko prosjaka se može naći po ulicama susjedne nam BiH i što je najtužnije većina je bez noge ili bez ruke. Meni je ponekad pravi horor otići tamo na placu te prolaziti središtem i uličicama grada Shocked

Bog moj i sve moje!
Korisnički profilPošalji privatnu porukuPošalji e-mailPosjeti Web straniceMSNM [Vrh]
sike




Spol: muško
Postovi: 3435
Lokacija: Sušak-Trsat
PostanoPostano: uto 20 lip 2006, 18:47
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

S guštom sam pročitao ova tvoja razmišljanja i iskustva..
Istina,često stvaramo generalnu sliku o ljudima u potrebi na temelju onog što viđamo po ulicama,a najtragičnije je kad povjerovamo glasinama drugih ljudi koji nikad ni ne pomišljaju učiniti neko dobro djelo prema tim potrebitim ljudima a suditi zato itekako znaju,kakav je tko,pa ga najčešće proglašavaju lažnim prorokom i pričaju nebuloze kako taj vozi mercedes i sl.
Baš kako kažeš,realno je stanje kad mi posjetimo ljude u njihovim kućama i zato otkada odlazimo u sklopu našeg djelovanja potrebitim obiteljima u njihove često skromne i trošne domove,uočavam pravu situaciju.
A to je,ljudi moji,da se pretvaramo u društvo koje više ne trpi one koji nemaju i za njih su ti ljudi nalik štakorima kojima je bolje da ne izlaze iz svojih rupa.A štakori od nekih slučajeva ljudi koje sam vidio bolje žive..
Zato nam je dignuti guzicu i sve više odlaziti k ljudima,a ne sjediti u kafiću i čekati da nam netko dođe žicati kunu te ga onda najčešće sprašimo zbog ostatka društva ili odmah mislimo kako će naš novac zapiti.Rađe kupimo kilo kruha i mlijeka,odemo k njemu doma pa da onda vidimo gdje oko tog raspadajućeg stančića drži mercedes

Gospodine,kome da idemo?Ti imaš riječi života vječnoga!
Korisnički profilPošalji privatnu porukuPošalji e-mailPosjeti Web stranice [Vrh]
banana




Spol: žensko
Postovi: 1501
Lokacija: Rijeka
PostanoPostano: čet 06 srp 2006, 20:11
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

Hjeh, kako sam prije poznavala samo jednu ''drugu vrstu'' ljudova ...
Iznenadila sam se i ovom prilikom bih željela pohvaliti jednu curu Wink

Ev, planirale mi na sljadoled a naišla nam jedna djevojčica te pitala za kuneliće i ona joj je bez promišljanja dala pljesak pljesak , a ja tuka razmišljam kako si ako dam neću moći kupiti sladoled Embarassed Rolling Eyes tuzan
I tak još jedan drugi dan mi šetkaramo, a ona opet trk do lokalnog sviraća da mu ubaci koju kunicu, pa trk do obližnjeg plakata da prepiše broj žiro raćuna od nekog bolesnog dječaka pljesak Wink Laughing

A dobro Embarassed , budem ja bila bolja drugi put ... hehe ... pa na kraju sam je ćastila sladoledom Laughing Wink

( P.S Laughing jako sretan )

Bog moj i sve moje!
Korisnički profilPošalji privatnu porukuPošalji e-mailPosjeti Web straniceMSNM [Vrh]
banana




Spol: žensko
Postovi: 1501
Lokacija: Rijeka
PostanoPostano: pon 10 srp 2006, 20:23
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

ja prije par dana napisa:


A dobro Embarassed , budem ja bila bolja drugi put ...

Hehe, grem na bolje ... Wink

Heh, evo maloprije sam prolazeći kraj kontenjera zatekla negdje petero dječice ( mislim da su romi al' to nije bitno ) sa velikim vrečama u kojima su vukli robu tuzan
Hehe, I tako sam se nasmijala kada mi se jedno od njih obratilo sa ''teeetaaaa'' Laughing Laughing
Hjeh, ja ovakva pa da sam teta al’ dobro Laughing Wink Laughing .
Pitali me da li imam što viška robe Confused ?! Heh, onaj tren su me iznenadili pa sam ih pitala kada bi im je mogla dati, a oni odmah pitaju gdje živim pa da bi došli sada Shocked Wink
Heh, mogu zamisliti face svojih doma da sam im pred vrata dovela toliko djece Shocked Laughing Wink ….
Tak, odustah nabrzinu od davanja robe Wink
Onda počela pitanjca za malo kunelića ( hehe, opet oslovljavajući me sa -> teta Laughing Wink ), onda sam ja onak malo zloćesto odbrusila govoreći im da će to bezveze potrošiti i rekla da ću ih odvesti do pekare i neš kupiti Wink ...
Hehe, tak ja i njih petero otišli do pekare koja je preko puta ceste, kad ono kako je bilo dosta kasno pekara zatvorena ajoj Laughing Rolling Eyes
Eh, onak u sebi sam se lijepo nasmijala nekoj vrsti peha Laughing
A iako mi se sve to učinilo organizirano, ono njihovo dječje a istovremeno profesionalno namigivanje, snalažljivost, nadopunjavanje i oslovljavanje sa teta me oborilo s nogu jako sretan Laughing Rolling Eyes Wink
Dala sam im nabrzinu neku siću i odmaglila smješući ali čudeći Mu se jer sam se malooo prije bila nećeg sjetila u molitvici Rolling Eyes Wink Laughing ...

Stvarno mi je žao djece koja na neki naćin nemaju normalno djetinjstvo, koju se od malih nogu uči prevrtljivosti Mad tuzan . Koja se tjeraju na prosjacenje...

Bog moj i sve moje!
Korisnički profilPošalji privatnu porukuPošalji e-mailPosjeti Web straniceMSNM [Vrh]
Natty




Spol: žensko
Postovi: 1001
Lokacija: Rijeka
PostanoPostano: uto 11 srp 2006, 6:25
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

Nažalost, to postane način života. Odrastu i nastave tako živjeti i kada su sposobni za rad. Teško se iskobeljati iz takvog okruženja. I to je nešto na čemu bi se trebalo raditi - podizanje svijesti tih ljudi...

Ja sam uvijek za soluciju - nemoj čovjeku dati ribu, nauči ga da lovi...

Bog je milosrdan, spor na srdžbu i pun dobrote.
Korisnički profilPošalji privatnu porukuPošalji e-mail [Vrh]
Kika




Spol: žensko
Postovi: 160
Lokacija: Zagreb - Malinska - Zagreb ;)
PostanoPostano: sub 22 srp 2006, 16:27
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

Davno sam čitala jednu priču, ne znam je točno ali prepričati ću vam je...

Išle dvije frendice uvijek istim putem na posao i uvijek su na istom uglu vidjele ženu koja prosi, svaki dan... jedna od tih dviju žena uredno joj je davala po novčić, dva....i tako puno ljudi koji su onuda prolazili...

Jednoga dana ova druga žena je ženi koja prosi dala ružu....žena koja prosi bila je toliko očarana tom ružom da slijedećih par dana nije dolazila prositi....naime živjela je od LJUBAVI tj pažnje koju je dobila tom ružom, znala je da netko misli na nju Smile))

morala sam tu priču podijeliti s vama Smile
Korisnički profilPošalji privatnu poruku [Vrh]
Kika




Spol: žensko
Postovi: 160
Lokacija: Zagreb - Malinska - Zagreb ;)
PostanoPostano: sub 22 srp 2006, 16:38
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

Jednom sam jednoj gospođi koja stalno prosi u Zg-u htjela pomoči ali ne na način da joj dam novac već sam imala nešto drugo na umu...

trebalo mi je dosta vremena da skupim dosta hrabrosti da to i učinim ali na kraju jesam... Smile

naime imala sam ideju da je pitam da li hoće samnom u sc (za one koji ne znaju u studentsku menzu gdje je klopa puno jeftinija i gdje imatee čitav obrok od juhe do kolača ili voća) na ručak...

no kada sam joj prišla i rekla dobar dan, ostala sam paf...ne zbog nje već zbog jedne gospođe koja me sa čuđenjem gledala...vidi ova joj se obrača... !!! osječala sam se čudno ali i veoma sretno, ispunjeno zbog toga!!!
Nažalost žena nije htjela, valjda joj je bilo neugodno iako se vidjelo u njenim očima da tako nešto nije očekivala! na kraju sam joj kupila pizzu da ipak bude neki ručak Wink

ali čuđenje ljudi kad se obratiš nekom tko prosi me najviše začudilo...

eto vi ste pri kojima sam to rekla zato pssssssttttt Wink
Korisnički profilPošalji privatnu poruku [Vrh]
sike




Spol: muško
Postovi: 3435
Lokacija: Sušak-Trsat
PostanoPostano: sub 22 srp 2006, 20:56
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

Pa da,"normalni" ljudi se čude (čuditi se može u znak divljenja ili u smislu:Koji joj je..) kad to činiš jer pristupit prosjaku, odbačenome, usamljenome..je danas nešto "nenormalno"

Bogu hvala!

Ali nek te tješi ona: "Bog odabra lude da posrami mudre"

Blago onima koji se u tom kontekstu smatraju najvećim luđacima

Gospodine,kome da idemo?Ti imaš riječi života vječnoga!
Korisnički profilPošalji privatnu porukuPošalji e-mailPosjeti Web stranice [Vrh]
Prethodni postovi:    
Prethodna tema Prethodna tema
Započni novu temuOdgovori na temu

Izaberi forum:   

Ne možeš otvarati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš glasovati u anketama.

Powered by phpBB © 2001, 2006 phpBB Group